Програма за сезонни селскостопански работнициПрограма за сезонни селскостопански работници

Отворено Писмо до всички членове на ХОПС, производители, фермери и кандидати във връзка с Брекзит (Brexit)

ВАЖНО! За да улесним Вашето кандидатстване всеки месец нашия екип ще организира презентации в различни градове от страната. Информация за актуалните дати и градове може да следите на стр. Новини и във фейсбук страницата ни. За удобство на нашите кандидати отвори врати и нашия нов офис в гр. Плевен. Подробна информация и координати ще откриете на стр. Контакти.

Може да присъствате на събеседване в един от офисите ни в гр. Плевен или гр. Свищов , както и да посетите някоя от презентациите ни в останалите градове от страната.

Всеки един, който кандидатства чрез нас по програмата за пръв път или не очаква покана от ферма, в която вече е работил, трябва да се регистрира като попълни формата за регистрация на стр. "Нови кандидати" или стр. Презентации.

Всички ВРЪЩАЩИ СЕ кандидати трябва да се регистрират като попълнят формата за регистрация на стр. "Връщащи се". Връщащи се кандидати са тези, които очакват да бъдат поканени от ферма, в която вече са работили.

Моля попълнете коректно оnline формуляра. Важно е данните, които сте посочили да са коректни, а телефонът и имейл адресът актуални. Всички полета трябва бъдат попълнени , а ако за някои не сте сигурни, попълнете 'нямам информация'.

След като попълните регистрационният формуляр, на следващата страница ще се покаже календар, от който ще трябва да изберете желана от Вас дата за събеседване или презентация.Ако не изберете дата , регистрацията Ви няма да бъде завършена. Важно е да попълните валиден имейл адрес и да изберете парола в края на формата за регистрация. Помнете тези данни! Само и единствено чрез тях ще може да влизате във Ваш собствен акаунт и да следите за всяка една промяна относно Вашето кандидатстване, както и на какъв етап от програмата сте. Всяка важна информация ще бъде добавяна там.

С това регистрацията Ви приключва.

Ако сте въвели верен имейл адрес ще получите автоматичен отговор, съдържащ точен час от деня, който сте посочили за събеседване или презентация и информация за това, какво ще Ви е необходимо да носите тогава. Ще получите и номер, под който сте регистрирани в системата ни. Автоматичният отговор се получава в рамките на няколко минути. В случай, че не получите автоматичен отговор , моля да се свържете с нас като изпратите имейл с трите си имена на info@bulmitglobal.bg.

След като сте регистрирани трябва да дойдете на събеседване или презентация. Необходимо е да носите ЕДИНСТВЕНО една АКТУАЛНА снимка паспортен формат. Ако нямате възможност се явите в посоченият ден и час, може да се свържете с нас ,за да Ви насрочим друга дата. След като минете на събеседване или презентация, в кратък срок , във Вашия личен акаунт ще бъде отбелязано дали сте одобен или не за по-нататъшно участие в програмата. Ако сте сред одобрените ,ще има посочена информация в какъв срок и какви документи ще трябва да подготвите. Тази информация е персонална за всеки минал събеседване кандидат.

Документи, които ще изискваме от Вас, след като Ви поканим са:

 • 2 бр. снимки, паспортен формат.
 • копие на диплома или свидетелство за последно завършено образование ИЛИ уверение (ако сте студент)
 • 3 бр. копие на на лична карта ИЛИ копие на 2-ра и 3-та страница от задграничния паспорт.
 • копие на шофьорска книжка( за притежателите на такава).
 • Свидетелство за съдимост.
 • Медицинско свидетелство/ обикновена бланка от личния лекар/

НЕ се заплащат никакви такси или комисионни! Нашата фирма на взима от кандидатите такси или комисионни за тяхното кандидатстване или заминаване! Услугите ни са напълно безплатни!

Условия, на които трябва да отговаряте за програмата на ХОПС:

 • Може да НЕ сте студент.
 • Може да СТЕ студент редовна или задочна форма на обучение.
 • Трябва да притежавате валиден в рамките на цялата година документ за самоличност (международен паспорт ИЛИ лична карта).
 • Трябва да сте достатъчно мотивиран за селскостопанска работа и работа при нелеки климатични условия.
 • Трябва да имате навършени 18 години.

Ние може да Ви съдействаме за намиране на работодател и работна оферта САМО в сферата на селското стопанство на територията на Великобритания. Част от работните позиции, които работодателите, регистрирани към ХОПС предлагат , са свързани с бране и пакетиране на меки плодове (ягоди, малини и т. н.), а част от фермите са свързани с производство на различни видове зеленчуци (домати, лук, салати, картофи, броколи и т.н.) и различни плодове. Голяма част от фермите са комбинирани в производството на 2 или повече вида култури.

ВАЖНО! Всеки един кандидат трябва да е наясно, че работата и продукцията са изцяло зависими от климатичните условия! Ние Ви консултираме за получаване на сертификат за работа (Work Certificate) за определен период. Вие трябва да изпълните целият си работен период. Ако желаете да кандидатствате и да заминете с Ваш познат, ние ще се съобразим с това Ваше желание.

По програмата няма възрастови ограничения.

Желаем Ви успех!